Mai névnap: Valter
Tantárgyak
Tantárgyak: A-D
Tantárgyak: E-H
Tantárgyak: I-L
Tantárgyak: M-P
Tantárgyak: Q-T
Tantárgyak: U-Z
-------------------
Egyéb
-------------------
-------------------
ÉMK HK
VPK
Szakkollégium
Nincs még azonosítód?
Regisztrálj most!
Elfelejtetted jelszavad?

Keress az oldalon!

Gyakran ismételt kérdések

1. Miért érdemes regisztrálni?

A regisztráció után testreszabhatod az oldalt. Kiválaszthatod, hogy melyik tárgyak jelenjenek meg a menüben, így sokkal könnyebben kiigazodhatsz az oldalon. Ezen kívül a tárgyakhoz feltöltheted a saját fájljaidat is.

2. Ki frissíti az oldalt?

Mindenki. Az oldal lényege, hogy megoszthatod a saját adataidat , s "cserébe" letöltheted másokét.

3. Mit tölthetek fel?

Mindent, ami a sajátod, vagy amit a szerzõ megengedett. Azaz mindent feltölthetsz, ami legális.

4. Nem találok egy tárgyat a menüben?

A menüben csak azok a tárgyak jelennek meg, amelyekhez már töltött fel valaki. Azonban szinte az összes tárgy benne van az adatbázisban, azaz ha van egy olyan fájlod, amihez nem látod a tantárgyat, akkor ennek ellenére a feltöltésnél nagy valószínűséggel meg fogod találni a tantárgyat. A feltöltés után már a menüben is látni lehet majd. Ha sehol sem találod a tárgyat, amit keresel, írj egy emailt nekem, és felteszem.

5. Hogyan tudom beállítani, hogy belépés után melyik tárgyak jelenjenek meg a menüben?

Belépés után lehetõség van a menü beállítására. Ekkor csak azok a tárgyak jelennek meg, amelyeket beállítottál (ha semmit, akkor a Tárgyak A-D stb. menü látszik). A menüt módosítani a Beállításoknál, azon belül a Menübeállításnál lehet. Megjegyzés: az elsõs évfolyamnak közvetlenül a regisztráció után csak az elsõs tárgyak látszanak.

6. Hány féle levelezõlista van? Hogyan lehet fel, illetve leiratkozni azokról?

Kétféle levelezõlista van. Vannak a vpk-s levelezõlisták, amiket a http://lists.vpk.bme.hu címen lehet elérni, illetve vannak a bmeeok-ös googlegroups-os levelezõlisták, amiket innen a fõoldalról lehet elérni.
A leiratkozás módja minden egyes levél alján megtalálható. (Googlegroups-os listnál levelet kell küldeni, vpk-s listánál a fenti weboldalon (http://lists.vpk.bme.hu) lehet leiratkozni.) Mindkét esetben megerõsítõ emailt kapsz, amiben van egy link, amit meg kell nyitnod a leiratkozás véglegesítéséhez!
bmeeok-ös googlegroups-os listára itt a fõoldalon lehet feliratkozni, vpk-s listára a fent említett oldalon. Mindkét esetben visszaigazoló emailt kapsz, amiben a megfelelõ linkre kell kattintanod a feliratkozás véglegesítéséhez.

7. Miért nem kapták meg az Emailem, amit valamelyik listára küldtem?

Ha nem vagy listatag, nem tudsz levelet küldeni a listákra! A feliratkozás módja feljebb olvasható.
Vpk-s levelezõlista esetén, ha túl nagy méretû fájlt csatolsz a levélhez, akkor azt a lista moderátorának engedélyezni kell.
Bmeeok-ös googlegroups-os levelezõlista esetében az új tagok elsõ üzenete midig csak moderálás után mehet ki (moderálási idõ max. 1 hét). Ez a kéretlen SPAM emailek kiszûrése miatt van így. Heti szinten ezzel a módszerrel kb 15-20 kéretlen levelet szûrök ki. Vpk-s listán nincs hatékony spamszûrés.
Ha már tag vagy, akkor elképzelhetõ, hogy a rendszer SPAM-nak érzékelte az üzeneted, ezért engedélyeztetésre vár (minkét listacsoportnál). Ez ellen a legjobb módszer, ha mindig írsz tárgyat (magyar nyelvû).

8. Miért nem kapom meg az összes levelet a levelezõlistákról?

Elképzelhetõ, hogy nem vagy feliratkozva mindegyik listára. Lehet, hogy az évfolyamodból csak a vpk.bme.hu-s listán vagy fent, vagy csak a googlegroups.com-os listán. Mindegyik listának van archívuma (a vpk-s nem mindig mûködik), és ha ott úgy látod, hogy valamelyik levelet nem kaptad meg, pedig biztosan tagja vagy a listának, akkor nézd meg a spamszûrõdet, vagy bármit, ami szûrni tudja a leveleket. A rendszerek 99%-os biztonsággal mûködnek, és ezekre nincs beállítási lehetõségünk sem. Ha végképp gond lenne, regisztrálj másik email címmel!

9. Az oldalra való regisztráció menete

Nézd meg ezt a leírást! http://www.bmeforum.info/viewtopic.php?p=50939#50860

10. Az alábbi kérdésekre automatikusan NEM kapsz választ tõlem

Az összes olyan kérdésre nem kapsz választ tõlem, amelyekre a válasz megtalálható itt a Gyakran Ismételt Kérdések között. Ilyen kérdések: Hogyan lehet fel-, vagy leiratkozni a levelezõlistákról, miért nem megy ki a levelem a levelezõlistákra, hogyan lehet regisztrálni a weboldalra, mit csináljak, ha nem kaptam meg az aktiváló kódot stb. Mivel ezekre a kérdésekre itt van a válasz, ezért ezeket a leveleket nem válaszolom meg. Tanulmányi jellegû kérdésekre sem válaszolok privát levélben olyannak, akit nem ismerek személyesen, mivel ezeknek a kérdéseknek a helye a fórum, illetve a levelezõlista.

11. Az alábbi esetben írj emailt!

Amennyiben úgy gondolod, hogy a weboldal nem megfelelõen mûködik, de a kérdésedre a választ itt nem találod, írj nyugodtan emailt. Ha egy fájl hiányzik, nem elérhetõ az oldalon, akkor mindenképp írj emailt! Ha személyesen ismerlek, akkor bármilyen problémával írhatsz emailt.

12. Miért vannak hirdetések az oldalon?

A biztonságos és folyamatos üzemelés miatt a weboldal egy külföldi szerveren van elhelyezve. A weboldalon megjelenõ hirdetésekbõl ennek a költségét fedezem, illetve egyéb, általában a kollégium hálózatát érintõ fejlesztéseket végzek. A hirdetések nagyrészt nem fedezik a szerverbérlés költségét, de hozzájárulnak ahhoz.

13. Hová írjak emailt?

Ha a fentiek után sem kaptál választ a kérdésedre, akkor a support@bmeeok.hu címre küldj emailt!

Készült: 2005.09.28.
A weboldalt készítette:
Gécsek Máté
support@bmeeok.hu
Adatkezelési tájékoztató